Kriminalvårdsbesök

kumla

Socialdemokratiska gruppen i justitieutskottet har haft en studiebesöksdag. Vi har besökt Anstalten Kumla (med på bilden är också Kumlas kommunstyrelseordförande Katarina Hansson (som faktiskt kommer från Hälsingland).

Kumla har säkerhetsklass 1. Det är den högsta säkerhetsklassen av slutna anstalter. Anstalterna Hall, Kumla och Saltvik (som jag besökte förra året) har även så kallade säkerhetsavdelningar. De är speciellt anpassade för klienter som Kriminalvården bedömer ha en särskilt hög risk för till exempel rymning eller fritagning.

Bland annat pratade vi om riksmottagningen som är: ”På Kumla finns Kriminalvårdens riksmottagning för män, till vilken alla dömda till fyra års fängelse eller mer kommer för en noggrann utredning innan de placeras på Kumla eller någon annan anstalt i Sverige.”

Därefter slängde vi i oss äcklig mat från hamburgerkedja men kom ändå lite sent för besöket hos Säpo i regionen där vi pratade om hur de arbetar här.

Vi besökte därefter området Vivalla tillsammans med lokala politiker för att tala om utmaningarna där, samt pratade med centrumvärdarna.

 

2 reaktion på “Kriminalvårdsbesök

    1. Elin Inläggsförfattare

      Eskil. Du är ett troll. Kommer inte att släppa igenom kommentarer från dig mer, när du håller en ton som har haft ett bäst före-datum.

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *