LRF-besök i Ljusdals kommun

Den här dagen hade jag gett till LRF med en förfrågan om att få se verksamheter de tycker att ”jag har kvar” att se. Alltså åkte vi till Onsängsgården i Ljusdal. LRF:s ordförande Maria Jonsson och LRF:s Lotta Zetterlund. Lotta Wallberg och Hans Bruun berättade om sitt arbete med bland annat fåruppfödning och annat sin gård. Vidare till Stenegård där vi fick en intressant berättelse om arrangemanget ”Moläta” av Monica Björklund som en gång hittade på det. Det ägde i år rum i måndagskväll med 6 500 besökare.

Jag uppskattar väldigt den fina dialog jag upplever med LRF i länet och hur de och företagare ger av sin tid för att berätta om plus och minus. En ska jag ska kika på är de sk kadaveravgifterna. Den som blir utsatt för ett rovdjursangrepp får förutom förlusten av djuret nu också betala för att göra sig av med den härjade kroppen. Kan bli dryga kostnader.

Det var rätt blåsigt idag. Då får man en blåsig frisyr.

jörvsö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *