Kammardebatt om polisen

I dag hade vi debatt i kammaren om alla motioner på polisområdet. Den kan du se HÄR.

Jag inledde mitt anförande ungefär så här (direkt ut min manuskladd::

På det här området är det många motioner skrivna, i många olika frågor, och det visar att ledamöterna i Sveriges Riksdag har ett stort intresse för att svensk polis och brottsbekämpning ska fungera väl.

 Även om vi inte är överens om precis allting, så är vi väldigt överens om att det är viktigt med en välfungerande polismyndighet och att medborgarna ska ha skäl att känna stort förtroende för polisen. Det ger ett gott utgångsläge i diskussionerna.

Vad gäller förtroendet för polisen, så visade polisen, tillsammans med andra yrkesgrupper, vid terrordådet för snart två veckor sedan att de är väl förberedda för den typen av händelse.

Trots all rädsla, all oro och all sorg för de drabbade, kunde vi se alla som gjorde ett väldigt fint arbete, och för det är vi så stolta. Det visade att polisen vad beredda, att när de i det tuffaste av lägen behövdes fanns de där. Varje ros som överlämnats till polisanställda de där dagarna bär på mycket tilltro.

Samma känsla av tilltro till polisen, samtidigt som sorgen över dådet var stor infann sig för 1,5 år sedan när en person valde att begå ett attentat på en skola i Trollhättan där tre personer miste livet. En annan extraordinär händelse. Polisen gjorde en mycket bra insats. Det hade de tränat för. Precis som vi förväntar oss.

Det visar också att de som säger att svensk polis inget är värd, inte klarar något, är helt fel ute.

Min kollega Sultan tog en bild.

sultan bild

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *