Happy Pride!

steffepride

Socialdemokraternas Facebookkonto har den här veckan använd mångfaldsrosen som logga istället för den röda. Människor i kommentarsfälten goes bananas. Talar om nya påfund och något om Palme.

Mångfaldsrosen har många år på nacken och kan användas likvärdigt med den röda. Vi är många socialdemokrater som använder den på våra kavajslag. Inget nytt påfund således. Märkligt hur alla dessa ”riktiga socialdemokrater” verkar ha missat det trots att de är så vansinnigt pålästa om partiet. Jättemärkligt.

Och det här om ”på Palmes tid”. Jag vet inte. Det var inte min tid så jag kan inte säga. Men utifrån allt jag läst och hört om Palme så skulle det förvåna mig mycket om han i dagens kontext inte var den som gick längst fram i Pridetåget. Hur sa han bland annat? ”Folkets längtan efter frihet kan i det långa loppet inte slås ner. Den kommer att eva och segra till sist”.

Och där i kommentarsfälten finns ”riktiga socialdemokrater” och undrar om ”alla måste vara bögar nu för tiden?” istället för att delta i alla positiva, nödvändiga förändringar. För folkets längtan efter frihet.