Skolmatsfrågan från förra veckan

Bakgrunden är att utbudet i skolmatsalarna i Gävle förändrats en aning.

När man läser Arbetarbladets ordval i ingressen i den här artikeln tror man ju att det knappt finns nåt ätbart kvar: ”En ny upphandling mellan Sodexo och Gävle kommun tvingar många elever att äta ute.”

Flera, som vet att det finns en hel del att äta i matsalen, SMSade mig med frågor om vad problemet egentligen är?

Bäst av alla svarade en gymnasieelev i en insändare i Arbetarbladet: På min skola Vasaskolan så finns det tre varmrätter varje dag, en av dem är en vegetarisk rätt. Det finns ett salladsbord, och det finns knäckebröd. Elever tvingas inte äta ute som det blev skrivet i artikeln jag läste, elever väljer att äta ute för att de inte längre kan dränka sin fil med socker. ”

Märkligt ordval av Arbetarbladet detta med att elever tvingas äta ute. Väl påpekat av Annifrid Huhtala.