Saker bara händer och händer

Visserligen har klockan passerat midnatt men eftersom jag inte har sovit ännu går det nästan att säga att det är min mammas femtiotredje födelsedag. Hon har firats stort, det enda rätta!

När jag körde in och lämnade Markus vid tåget drog jag en repa till centrums centrum, dvs E-center. Primärt på jakt efter mer julmust. Sekundärt för att kolla rean på sportaffären. Tur att det var den ordningen, annars hade jag blivit gruvligt besviken.

Inte ens Coop har nåt annat än futtiga 30 procent på julsaker, så jag åkte hem med fyra flaskor julmust. Och ja, jag har BEHOV av en julljusstake sedan en av mina liksom exploderat.

Jag fick lite böcker i julklapp. Det var fint. Del två i Gardells tårar-serie till exempel. Den läste jag ut i går. I dag har jag plöjt vidare i Korparna på lediga stunder. Snart hemma. Förstår att den fått fina omdömen, men särskilt underhållande är den dessvärre inte. Siktar på ledsenhet i Gidlunds böcker efter det. Troligen redan i natt.

Eftersom vi käkade av mamma gjord ostkaka och saftsås samt grädde under sändningstid för Historieätarnas julavsnitt har söstra mi och jag just plejat det.

Var det inte lite … spexigt? Lite småfånigt? Eller är det att svära i kyrkan att påstå något sådant?

En lång läsnatt på det här och all eventuell besvikelse över det är som bortblåst.

God natt kära vänner. /Skrivet i skenet från en för året mycket lyckat huggen julgran