Avslutning i riksdagen

I dag har talmannen önskat oss god jul lagom till lunch. Men betyder det att jag kunde åkta hemåt? Nej, jag har utskottsmöte i morgon. Därefter har jag också ett styrelsemöte med Alkoholpolitiskt Forum innan jag drar hemåt. Betyder det ändå julledigt? nej, det är saker bokat på fredagen också. Men sedan börjar nedtrappningen för att lagom efter jul kunna ligga stilla flera timmar med en bok.

Kanske någon av de fem som jag passade på att låna i bankhallen i dag när det älskade riksdagsbiblioteket bjussade på godbitar. Bland annat lånade jag boken om en av de allra första kvinnorna i riksdagen, Kerstin Hesselgren från Hofors. En som vågade kalla sig feminist redan på 30-talet.

Min syster har anlänt och jag har visat henne riksdagen och berättat en del om hur saker här funkar. Det går att visa plenisalen också i mörker …

Vi käkade ute och gick på bio. Jag smet ifrån lite för att gå på mitt vuxenlivs första hälsokontroll. Detta inkluderade tappande av blod från armvecket. Eftersom jag var så nervös inför detta började vi med det. Blev mycket stolt över mig själv och fick massor av beröm. Det behövs även till stora. Hon sade att med mina kärl skulle jag nog inte överväga att bli blodgivare.

Sara och jag har avrundat kvällen med att simma och basta och det känns riktigt bra. Leve systerskapet! Med eller utan blodsband!