Lördagen i Västernorrland

Jag och Per Leimar från IOGT-NTO föreläste tillsammans för ett tjugotal medlemmar i IOG-NTO Västernorrland på det samlade temat ”aktuella politiska frågor och hur politiken fungerar”, fast det hade nog ett mer catchy namn i inbjudan.

Det var givande att träffa engagerade medlemmar och kul med positiv respons. Bättre resultat finns inte. Flera medlemmar var  sedan tidigare politiskt aktiva och jag träffade flera kamrater med ros på kavajen.

En av de saker som vi talade om är de i Sverige hittills ganska okända, men mycket tydliga, rönen om alkohol och cancer. Kopplingen är tydlig! Vore intressant om det togs upp mer under rosa bandet-kampanjen.

Konferensen vad på Höga Kusten-hotellet med vidunderlig utsikt över älven. Åkte söderut till Sundsvall och tog tåget hem därifrån. Hejade på en av drakarna. Och hälsade från våra bockar. Alltid lika glad när jag sent var tillbaka i Gävle igen. I dag testar jag ledig dag. Jag har tyvärr glömt hur det gick till så jag har skrivit jobbrelaterade saker. Ska skärpa mig. Jag är ingen god förebild på det sättet.