Helgens distriktsårsmöten med IOGT-NTO-rörelsen i Gävleborg
Den absolut största high lighten var att få umgås med Ullie och Elin. Till och med dela rum med Elin. Prata om böcker och andra viktiga saker. Och naturligtvis när inhyrda Micke Brinkenstjärna (vet inte hur han stavar, inte min personkrets) spelade Ace of Base på discot. Ha! Peter Wahlbeck var också på plats och det var väl en repris av det mesta kan man säga.
Jag var valberedning åt IOGT-NTO och är väldigt nöjd över den styrelse som vi lade och som valdes. Yngsta i landet?
Förhandlingarna på IOGT-NTO var precis lika avslaget som vanligt. Det är riktigt riktigt tråkigt. För det händer inget. Om man begär votering om något ojar de sig och tror att det är krig för att man inte är överens.
Gårdagens kommunfullmäktige
Sex ganska avslagna timmar. Jag var upp en gång under Sds motion om test av nysvenskars språk- och samhällskunskaper. Att jag blev citerad i båda Gävletidningarna säger dock tyvärr mer om hur ganska tråkigt det var, än om att jag var briljant.
Jobba efter påsklov
Två dagar gjorda. Och det är bara för mig att inse att så tråkigt som jag tycker jobbet är just nu precis där jag är har jag inte känt på länge. En kombination av att det jobbiga efter varslet sitter kvar, en av mina roligaste kollegor är föräldraledig och jag har inte riktigt lika bra flyt som jag brukar ha. Och jag vet inte exakt när det kommer att bli kul Ser bara fram emot sommarlovet och det är ju ingen bra sak. Trots det älskar jag skolan oerhört.
Glad över betyg
Även om jag inte tycker att betyg i allmänhet är kanon så blev jag jätteglad när jag fick mitt första betyg på Geografi B. Högskolans nya betygsstystem är nytt också för mig. Eftersom jag gör lite annat än pluggar halvtid så tänkte jag att ett D eller möjligen ett C skulle få mig att känna mig nöjd. Att då rocka hem ett B (ett starkt sa fröken) känns över förväntan, och så blir jag lite småstolt över mig. Kanske är det plugga som jag är bäst på av allt. Kanske inte skulle göra nåt annat än gå på universitet år ut och år in.
Intressant
På kvällens utbildning om att vara skolledare fick vi veta att "staten" rekommenderar att i förskolan vikta pengarna efter kön. Ge mer pengar till förskolor med många killar för de har en tuffare uppgift, eftersom killar räknas som så efter. Killar är alltså oekonomiska. Jag tycker att i så fall kan killarna få gå ett tionde skolår. Inte dom i skolan duktigare tjejerna. Men allvarligt, det är anmärkningsvärt att killarna tydligen klassas som ett sådant problem.