DUMLEKAKOR
INGREDIENSER (24 st) 200 g margarin 3 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 tsk bakpulver 12 stycken Dumlekolor (original) 1 ask Noblesse (från rosa ask) 24 folieformar
Så gör du:
Blanda ihop margarin, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg. Låt degen stå kallt i cirka 30 minuter. Dela degen i 24 delar och rulla till runda bollar. Tryck ner en halv Dumlekola i varje degboll och lägg dem sedan i folieformarna. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter. Ta sedan ut kakorna ur ugnen och lägg på en bit Noblesse på varje boll, direkt innan de har kallnat. Chokladen ska smälta ut över kakan. Ställ kakorna i kylen så att chokladen stelnar ordentligt. Sedan är det bara att njuta!
Snickerskaka
1 burk jordnötssmör 2 dl sirap 1 dl socker rör ihop på svag värme Tillsätt därefter: 7-8 dl puffat ris 2 tsk vanillinsocker Bred ut smeten i en långpanna Smält blockchoklad och bred ut över smeten Låt det stelna, och skär kakan i lagom stora bitar.
Oj vad konstig stil det blir. Ja, just det kan jag inte göra nåt åt…