Sista söndagen i NY

NYblommor

Mosade i oss youghurt som trängts med alla flaskor i hotellets minibar (inte mina flaskor så klart), till frukost.

Kläder efter väder och så siktet inställt på Central Park Zoo. Känt från många filmer och för att ”vara bra zoo på liten yta”, och det får jag nog säga. Ett litet antal djur som verkade ha det relativ bra. Tyckte dock att sjölejonens plaskdamm inte var mycket att hurra för. Fina röda pandor och magiska snöleoparder.

I biljettpriset ingick en kvarts 4D-film med karaktärerna från Ice age som träffar dinosaurier. På nivån att när dinosen nös sprutade det vatten på oss i publiken. Effektfullt.

Därefter en tur i stora parken med allt vad det innebär av sevärdheter. Lagom till solen drog sig undan gjorde vi det också och satsade på riktig bio.

Bara 3D den här gången och så Free Birds. Animerat är kul och stundtals gulligt, men storyn var liiiite blek och skratten något för få. Jag är inte så förtjust i de här scenerna som ska föreställa spejsiga med färgexplosioner osv. Jag är ju något mer jordnära. Men kanske uppmuntras någon unge i biopubliken till att äta mindre djur i fortsättningen.

freee