Det är många möten!

IMG_3865 (002)

Väldigt ofta är det mötestätt. I lördags hade vi arbetarekommunens sk ”årsmötesdag” där många av våra S-föreningar samordnat sitt årsmöte. Det underlättar för de som är medlemmar i flera liksom roligt att träffas många! Dessutom hade vi klämt in arbetarekommunstyrelsen å morgonkvisten innan det (EN LÖRDAG!) så jag hade efter lunch avklarat fyra möten. Mycket effektivt. Efter det gick jag hem och sov bort hela eftermiddagen innan roligt umgänge. Gjorde inte många knop söndagen heller. Det är bra, för nu är det här veckan igång.

I måndags åkte jag och Patrik till Ovanåker. Vi besökte tillsammans med lokala politiker företaget Permia som inreder fjällstugor, ett arbetsmarknadsprojekt, ett nybygge av ett äldreboende och rust av en skola. Så hade vi ett politikfik innan vi styrde hemåt.

I går hade vi möte med civilutskottet, jag träffade en gymnasieklass, några S-kvinnor samtalade med utbildningsministern (se bild), gruppmöte med riksdagsgruppen och hela kvällen var vi hos LRF. Mycket viktiga diskussioner om landsbygdens förutsättningar. HÄR kan du läsa om förslag som de har. För något år sedan när jag var på liknande informationskväll fick jag stå och vänta medan min ”specialmat” hämtades. Så var det inte nu. All mat, med eller utan kött, fanns framställt och allt presenterades av kocken. Likvärdigt. Så vettigt och modernt!

I morse började jag med att åka till Ecpat där jag vet med på ett möte med ett gäng av våra medlemsorganisationer. Roligt! Viktigt! Därefter direkt till departementet och samtal med minister med utskottsgruppen. I detta nu sitter vi i kammaren då vårt utskott har debatter. Det är ”En utvecklad översiktsplanering” och ” Hyresrätt m.m.”. Inte mitt ansvarsområde så jag lyssnar och supportar kompisarna,