När det brister både här och där

Jag blandar lite vilt nu.

KD vill ha makten över konsten

KD i Gävle är djupt bekymrade över graffitiväggen som står utanför Länsmuseet. ”KD i Gävle kommer i höst att agera för en översyn av de regler som gäller för graffitiväggen vid Länsmuseet. Målet skall vara att endast positiva budskap som lyfter och bygger upp skall tillåtas, en så kallat ”Love-Wall.” Det är helt obegripligt hur de kan skriva en sådan här text. Helt obegripligt. Gissar att de flesta av er förstår varför.

KD får ta avstånd efter Pride-hån

Samma parti fick för någon dag sedan ta avstånd från sin representant som kallade Pride Stockholm för perversa veckan. Ett bra exempel på att det är mycket, mycket kvar innan normerna är uppluckrade för hur man ska leva. Jag är fascinerad över hur personer kan vara så djupt bekymrade över hur andras sexualitet ser ut, så länge alla inblandade är glada. Ibland tänker jag att jag har fullt sjå med att ha koll på mig själv i den frågan, så jag kan inte förstå hur andra har tid att också engagera sig i andras. Men vi har väl alla våra böjelser kanske.

Anders Borg har visat sitt kön

Anders Borg verkar ha problem med två saker. Dels med att hantera alkohol, dels med sin syn på kvinnor. Att han ber om ursäkt och vill gå i behandling och så är  bra. Vi är dock många kvinnor som önskar att den som känner de här problemen bör söka hjälp för sitt kvinnoförakt innan det går så här illa. Oskyldiga drabbas. En bra sammanfattande tweet om eländet och diskussionerna efteråt är den här:

inteallamän

Jag är för yttrandefrihet (förstås)

Men det väljer en, för mig okänd person, att sprida ut att jag inte är. Detta med argumenten (vi battlade lite i Söderhamnskurirens kommentarsfält) min kommentar därjag tipsade om att de som på allvar har frågor och synpunkter till politiker kan höra av sig direkt till dom istället för att använda sig av kommentarsfältet i en tidning samt att jag är med i ett parti som har vapenexport till vissa länder. Önskar jag kunde citera exakt, men det går inte ty antingen har killen sanerat sig själv eller så har tidningen rensat kommentarsfälten från påhoppen. På dessa solida grunder väljer han att dela följande på sin wall:

robin

Ni ser vad han är ute efter. Att misstänkliggöra socialdemokratin som en kraft som är emot yttrandefrihet. De greppar efter till och med osynliga halmstrån, men det är allvarliga anklagelser. Att hatet mot den folkrörelse som socialdemokratin är stort vet vi, vi har sett det i den extremaste formen, Så här jobbar de till vardags.

I hans kommentarsfält finns man som nogsamt påpekar att jag är ”Söderhamns såsse” från början. Det hade jag kunnat vara. Men jag gick ju med i partiet flera år efter att jag flyttade från den kommunen. Men folk är inte så noga. Harmlöst förstås, men sånt här staplas på hög och blir till slut mycket falsk skit. Minns när jag fick höra klassikern om politiker, att jag ”aldrig jobbat på riktigt”. Det var någon helt säker på och ”visste”.