Lite sen på bloggbollen men riksdagen är öppnad

Och det är ju gamla nyheter för det var för en vecka sedan.

Men vet ni ungdomar, tiden bara rusar. Det känns inte som att jag egentligen hinner med nåt alls så att jag vill skriva lite om det så här en vecka senare är inget kontigt.

Det är en högtidlig dag. Kollegorna har med sig någon de gillar. Respektive eller släkt eller vän. Alla är fina. Alla påminns om allvaret med att vara lagstiftare. Några, som jag, förstår inte varför kungen är där. Tänker att i en demokrati kan vi bättre än att ärva titlar.

Jag hade med mig Andreas och vi var på Humanisternas högtidsstund och där talades väl om mänskliga rättigheter liksom fantastisk sång av Rickard Söderberg. Blev lite tagen av honom.

öpnande öppnande

Så nu är det igång. Än så länge lite ryckigt i verksamheten då det är ojämnt med utskott och voteringar och det som annars ringar in verksamheten.

Just i dag åkte jag tidigt och har varit på kontoret, träffar minister Shekarabi för att tala om konsumentfrågor, varit på polisens nationella insynsråd, en stund på gruppmötet och så träffat en AK-ordförande från en annan kommun innan jag nu sitter på tåget hem.

I morgon är det insynsråd för polisen i region Mitt, besök tillsammans med minister Ygeman i Gävle samt öppet möte där han talar om budgeten. Det är öppet och alla är välkomna. Scandic klockan 17.