Summerar vecka 13

55474786_10157214346698824_6501161729597112320_n vecka13

Det du ser på bilderna är sossarna i civilutskottet (det vill säga de jag jobbar närmast med i riksdagen) på besök på ett av Skanskas byggen i Hammarby sjöstad.

Det andra är jag och två partivänner i Gävle som i går var ansvariga för att prata EU-val med Gävleborna. Fortfarande glad över att det vädret var snällt mot oss. Och Gävleborna förstås men det är ju självklart.

Jag har också haft styrelsemöte med nykterhetsgruppen, varit på årsmöte med RFSL Gävleborg, varit på möte med S-kvinnor och haft årsmöte med Alkoholpolitiskt Forum (jag lämnade styrelsen efter ett helt gäng år).

Jag har träffat representater för Överförmyndarnämnden och pratat om brister i systemet med gode män. Och därefter läst en hel del i boken God man & förvaltare, en praktisk vägledning.

Jag har haft en publicerad debattartikel.

En kväll träffade vi representanter för Inlandsbanan och pratade om möjligheter och villkor. Tjejhäng med ett gäng kollegor efteråt på kvällen.

Jag har pga förkylning inte tränat men orkat gå två längre promenader. I dag innehöll den krokusar och änder som surfade kvickt på strömt vatten. En mycket rolig syn.

Allt det där väldigt bra och viktiga saker förstås.

Två saker har varit riktigt botten.

Den ena är att jag ju blött näsblod två gånger. Och det är alltså de två första gångerna I MITT LIV. Hänger nog ihop med förkylning och  … ålder? Hur som helst riktigt obehagligt och efter första gången bestämde jag mig för att inte prova igen. Det hade jag inte mycket för. Jag var lyckligtvis i mina respektive lägenheter när detta hände så jag kunde ju sitta där som en idiot med tamponger i näsan. PROVA INTE NÄSBLOD.

Det andra är att jag under fredagen hade en vigsel bokad. Mejlade på förmiddagen för att skicka lite artigt att vi ses snart. Fick svar att hen glömt att meddela mig att de bokat en annan vigseltid på ett annat ställe. Personen i fråga hade dåligt samvete uppfattade jag. Men det hjälper inte. Jag blev vansinnigt arg. När jag bokar av en tid så betyder ju det att jag förstås också avstått en del andra saker som jag också gärna hade gjort eller behövt göra. Så det är ju inte som att jag jublar och tänker ”åh, lite snabbt påkommen fritid”. I stället blir jag arg när jag tänker på hur jag hade kunnat disponera dagen annorlunda om den här personen kommit på att berätta detta i god tid.

Därför svarade jag just på en annan vigselförfrågan som undrade hur nära inpå man kan avboka om man preliminärbokar, att jag jag bara tar riktiga bokningar. Förstås. Min kalender är inte någon annans lekstuga. Hårt men sant.