All lyx som politiker får

Förra veckan avtackades ett antal nu före detta riksdagsledamöter avtackats i kammaren. Fina, välförtjänta ord om bland andra Marie Granlund, Eva-Lena Jansson och Björn von Sydow. Många saknade kamrater. De gör stordåd på andra ställen nu. Lika viktigt!

Talmannen tackade också riksdagsledamöternas anhöriga för att de ställt upp och lånat ut dem den här tiden. Många frånvarande nätter på både veckan och helgerna.

Jag skulle vilja tillägga alla födelsedagar, dop, skolavslutningar, middagar, fikor, konserter och därmed massor av umgänge som vi konsekvent missar.

Fnissar när en av mina systrar i god tid före ett syskonbarns födelsedag hör av sig för att fråga om och när jag möjligen kan närvara och i så fall försöker anpassa efter mig. Tacksam.

Det är ett val förstås. Men det kostar också socialt. Ganska mycket.

Tycker det var mycket bra av talmannen att uppmärksamma detta. Annars är det mest tal i media om allt lyx som politiker får. Som jag tror väldigt många fritidspolitiker, dvs de flesta politiker, undrar varför de aldrig sett en skymt av men alla tyckare utanför politiken VET finns.

Läs mer om skilsmässor i politiken HÄR.