Fredagens statsministeromröstning

rösta

Att berätta att jag tryckte grön knapp på fredagsmorgonen för Löfven chockar ingen. Utgången var inte heller oväntad.

Flera gånger förvånades jag över hur anföranden inför knapptryckningen användes. Som vanligt kanske mest av SD. Att fortfarande tro att folk ska gå på det där snacket om systemkollaps. Alla som levt och har span på världen vet att vi lever i ett tryggt och privilegierat land.

Med tanke på DNs avslöjade igår, att ytterligare en av SDs ledamöter haft ett konto som spridit det vidrigaste synsättet på kvinnor … För mig står det helt klart vilka krafter som ska hållas borta från allt inflytande. SD har inget att erbjuda mer än hat och splittring.

Spännande resa till Stockholm i morse. Tog extra tidigt tåg får att ha marginal att ta mig fram. Vi körde på en älg. Stackars älg. Heroisk personal som i mörker och varselvästar strax utanför Uppsala tar med yxor ut för att som de sa i högtalaren ”hugga bort älgen från fronten”. Livet och döden.

OBS! Inget djur har dött för att smycka min jacka.