Blir det någon regering eller?

Det är inte så konstigt att jag får den frågan många gånger om dagen. Jag vet inte mer om detta än det ni har kunnat höra i nyheterna i dag om läget. Moderaterna sonderar. Verkar förvånade över att S inte tänker stötta en Alliansregering.

Citerar Carl Bildt: ”Den som är förvånad över att S inte vill släppa fram en alliansregering borde söka läkare.”

Men så ni vet: Jag vet inget mer om utgången i detta än någon annan. Det är heller inte så (och det är precis som det ska vara) att alla socialdemokrater ”i Stockholm” är inblandade i alla samtalet. Tvärtom, det sköts av små grupper. Som det också gör lokalt. Allt för att kunna jobba med hyfsad tillit.

Vi får alltså ge oss till tåls ett tag till, och det kan komma att bli fler vändor. Det är alltid tråkigt tycker jag att det ska vara så svårt för fyra partier att inte kunna släppa taget om varandra. Nåja. Jag gör ingen djup analys på det.

I dag har jag haft möten med lite olika grupperingar här i Stockholm och om en stund ska vi ha kvällsaktivitet med Helgas, en kvinnoklubb.

Sitter på kontoret och skriver ut en utredning jag ska läsa. Är ganska gullig med min lugg.

kontoret