Kriminalvårdens insynsråd

nils

I dag är det möte med Kriminalvårdens insynsråd. Här är jag och generaldirektören Nils Öberg i paussamtal.

I dag pratar vi om revisionsrapporter, budgetunderskott, hot och våld mot anställda och sommarens rymning bland annat.

Senast i dag har jag i kommentarsfält bemött detta att det skulle vara en dans på rosor att sitta i fängelse. Det är det inte. Jag har besökt många anstalter och aldrig fått känslan att det är något annat än ett straff att vara frihetsberövad.

Däremot är det viktigt att vi har fokus på att man ska ha möjlighet att komma ”bättre ut”. Varför? För att man ska kunna ha möjligheter till ett bättre liv efter avtjänat straff och kunna lägga kriminaliteten bakom sig.

Tips: Det här handlar också mitt första inlägg på vårt gemensamma instakonto om. Följ mig och mina kollegor Åsa och Patrik på @riksdagsledamoterna.