Öppnande och sandlåda.

Vem vann valet? Störst parti bestämmer väl? Det är sandlåda! Man kan väl bara XXX.

Det är oroande att så många genomgått grundskola utan att förstå de mest grundläggande principerna för demokratin i Sverige.

Det är inte så att största parti styr. Det minsta partiet kan göra det, om de får med sig en majoritet av riksdagens röster.

Alla de som med bestämdhet tror att SD MÅSTE få inflytande. Jösses.

Det klassiska exempel: Hur mycket styrde det absolut största partiet Socialdemokraterna under tex Alliansstyret 06-10. Just det. Ingenting. Hörde inte ert klag då.

Tipsar som vanligt alla som tror sig veta bättre att engagera sig i ett parti istället för att skriva slöa kommentarer på Facebook. Ja, jag är i ett läge där jag tar mig rätten att tycka att en del måste skärpa till sig. Ni kan inte bara gissa hur saker som finns nedskrivna helt tydligt och på ett annat sätt än tro tror är. Och sedan hävda att ni har rätt. Kräva att bli tagna på allvar. Det går tyvärr inte. Ni måste göra hemläxan. Läsa på. Det finns google också för er.

Förutom detta vill jag säga att det var riksdagsöppnande i går. Var på Humanisternas aktivitet innan och lyssnade på Ola Rosling (som pratade om just detta, att ta reda på hur saker ligger till) och på Eva Dahlgren som förgyllde med sin sång. En fin stund.

Öppnandet i riksdagens kammare gick fort då ingen statsminister skulle tala.

Kvällen på Konserthuset som vanligt en riktigt fröjd. Kungliga filharmonikerna ihop med många andra bjöd på 90 minuter fantastisk kultur som känns rakt in i kroppen. Få saker klår levande musik. Det var Tjajkovskij, Beethoven, Sibelius och Brel. Passar ändå på att säga att de betonade att de jobbar feministiskt och strävar efter fler kvinnliga kompositörer, och nu är uppe i 35 procent. Många av oss applåderade detta. Inte alla.

Jag tog med Ellinor dit.mig2