Det är nu efter valet

Ingen har kunnat undgå detta. En del människor har ojat sig över att det FORTFARANDE pratas politik. I´ve got news for you. Politiken snurrar alltid. Alltid. Inte bara veckorna innan valet och på valdagen.

Vi hade valvaka på Söders Källa. Jag och Ellinor i början av kvällen:

valvaka

Ingen av oss trodde väl att S skulle göra ett fantastiskt val precis. Så när riksresultatet började stå klart var väl det mest en axelryckning. Det kommer ju först. Jag har förevigats med riktigt deppig min på framsidan av Gefle Dagblad (vilken ära), men bilden var passande för den sinnesstämningen. På bilden från Ms valvaka syntes obegripligt glada miner …

Men efter den icke-chocken så inser vi att läget i Gävle för Socialdemokraterna ser riktigt bra ut. Vi har vänt den nedåtgående trenden och verkar öka med ett mandat till fullmäktige. Nu ska allt kontrollräknas men det verkar sannolikt. För det blev vi vansinnigt glada. Därför drog kvällen på Söders Källa ut och därefter fortsatte vi glädjas på annat uteställe. Fångade några av kamraterna på bild. Att både vara klart största parti och dessutom ha vuxit när alla trender ser ut som de gör är en riktig jävla bedrift och jag kommer att vara stolt över den resten av mitt liv.

kamrater

Förstod att en journalist ringde Åsa redan 6:24 på morgonen för kommentarer. Det är hetsigt. Jag tror att varje erfaren journalist vet precis vilka svar de kommer att få i det här läget. ”Vi ska processa”. ”Vi ska tänka”. ”Vi ska samtala”. Plus andra varianter.

Och det är så det kommer att se ut ett tag framöver.

Efter den här valrörelsen är jag än mer glad över att vara ordförande i den här arbetarekommunen. Vilka hjälpar som är medlemmar i S i Gävle här. Som har samtalat med nära 16 000 personer, spridit våra budskap också digitalt, fixat med affischering, ordnat samtalskvällar, delat ut valsedlar och en väldig massa jobb som aldrig syns utåt men som verkligen inte sköter sig av sig själv.

Fick också de glädjande nyheterna att SSU Gävleborg nu är det största SSU-distriktet i Norrland.

Tar med mig fina minnen som kvinnan som öppnade dörren när jag knackade på och: ”Det är du med näsan va”, liksom härliga stunder i nattvalstuga och roliga Prideparader i valrörelsen.

Så många människor som sliter. Inte främst för sig själva, utan för att göra saker bättre för alla. Tillsammans.