Lite läst på slutet

bokarna

Det senaste året har jag läst mindre än någonsin. Det har varit tråkigt för läsningen är en bra tillflyktsort. Ibland lär man sig något faktamässigt eller nya ord  och ofta blir man klokare eftersom man är i någon annans hjärna en stund.

Det har varit en blandad kompott på slutet.

De 7 nycklarna fick jag skickad till riksdagen som ett slags exempel på vikten av modernt säkerhetsarbete. På så vis intressant, men det var förpackat i en högst medioker historia som faktiskt var väldigt förutsägbar. Läs nåt teoretiskt om nycklarna till internet istället och så en annan bättre spänningsbok.

Ditt liv och mitt var förstås hur bra som helst. Så jobbig historia om Sverige förr. Men det som hände förr dör inte, det lever med oss. Nära eller långt borta. Läs.

Tjockdrottningen var en bok av underhållningskaraktär men absolut inte utan aktuella frågor så som hur media kan utnyttja människor och hur makt ligger i utseende, dvs hur våra olika köttdräkter betyder mycket i världen. För att vi låter dom.

Vegetarianen har varit en rätt hypad bok och på sätt och vis kan jag förstå varför. Tycker den här påminner lite om Murakami i sättet att bolla orden och den här fixeringen vid kropp och beskriva människors utseende. Minst sagt säregen.

Den lilla bokhandeln runt hörnet är en typisk må bra-bok från den här författaren som skriver sådana på löpande band. Vill man mysa lite och bara bli glad på slutet så väljer man den här.