Fredagsmys igen

Förra fredagen var fredagsmyset väntetid på en flygplats samt flygning. Det innebär också för min del ett mått av rädsla.

Den här fredagen toppar jag det med att åka skitmycket nattåg. Har just sagt mig efter byte på vägen och den här tåget ska ta mig ända till Gävle om måååånga timmar tror jag.  Den här fredagen med inslag av uttråkning alltså.

Ingen verkar kunna i-kandsfredagsmysa som jag. Men det är ändå en rimligt uppoffring för de fantastiska dagar jag haft tillsammans med vänner i Kiruna-trakten.

Vi har bott på centralt vandrarhem vilket gjort att vi hunnit utforska allt i city. Gick fort. Vi har provsprungit motionsspåren på idrottsplatsen och ätit här och där. Av turistiga grejer har vi åkt ner i gruvan och tittat på byggnader och försökt förstå hur stan ska omvandlas.

En dag hade vi det helt fantastiskt på hästryggen. Allt var perfekt. Bra arrangör och turledare som jag varmt kan rekommendera. Vi var ute en heldag med jättefina, pigga hästar i magnifik natur i Nikkaluokta.

norr2

Vi hyrde bil en dag och åkte till Abisko/Riksgränsen och tittade på natur. Det är löjligt vackert och nästan dumt att ta bilder för de kan aldrig fånga djupet och essensen.

Människan kan skapa många fina saker, men naturen är ändå mästaren.

norr1