Ett par dagar i Paris

Full av tankar efter besök i Paris. Tog med en vän för att hälsa på en annan vän.

När man inte träffat någon man gillar mycket på vad som känns som en evighet och man möter den vid ett brofäste vid Eiffeltornet. Vilken härlig känsla! Eiffeltornet är ju Eiffeltornet. Väldigt fint. Åkte upp när jag var där senast, dvs för 18 år sedan, så avstod det nu.

paris4

Vi har promenerat massor massor och ätit en hel del.

Ogillar med stora varma städer att det är just så varmt. Men också trångt och luktar ganska illa. Vad är fascinationen för det? Undrar också exakt vad som är mer romantiskt med Paris än andra städer? Jag hade i alla fall mycket bra långa underbyxor som skyddade hundra procent mot lårskav som annars ofta dyker upp i värme plus promenera. Så win på det. När ska de börja med seriös sopsortering och till exempel pant på flaskor? Va?

Den här Notre Dame, är den verkligen färdigbyggd? Tornen ser ut som Trönökyrkan ungefär, och den ser knepig ut för att den brunnit. Men fascinerande insida.

paris

Finns en motsvarighet till New Yorks High line, dvs lång promenad på nedlagt tågspår. Väldigt väldigt bra! La Promenade Plantée.  Kunde gått på den fler gånger. Eller kunde jag det? Vi har gått så fötterna är slitna som sjutton. Delar gick genom tunnlar.

paris7

Vi var på Eurodisney en dag också. Att vi klarar att bygga parker på det sättet. Som får mig att glömma verkligheten en stund. Jag gillar allt. Vi hälsade på figurer, åt sockrade popcorn och åkte snabba saker.paris1 paris2

Frankrike ska ju vara ett matland. Jag vet inte om maten precis, men definitivt allt som kan klassas som bakverk. Vi har därför ätit ganska mycket sådant. Och en fin risotto. En dag åt vi frukost i det som kanske är en av Paris mest trafikerade rondeller. Ett olycksfall i arbetet men i efterhand kul.

Åt alldeles för få macaroner men de jag åt var underbara. De allra bästa hade rossmak. Den åt jag två av En framför en sevärdhet som ni kan se. De allra bästa kommer från en liten söt butik i Montmartre. Skulle kunna trycka i mig ett tjog om dagen.

paris5 paris6