Senaste veckan och kärleken till Gävle

Inlägget skulle kunna innehålla ett gäng olika rubriker men jag samlar ihop.

I söndags var det dopdag för ett av mina favoritbarn. Så fint ordnat och med favoritpräst som bonus. En riktigt härlig dag med gott att äta och trevligt umgänge utomhus i Hälsingland. Hann också träffa alla mina syskonbarn innan jag åkte hem. Skön min på barnet på bilden.

vecka

I måndags var det kommunfullmäktige och det drog ut så på tiden att vi inte var klara med alla ärenden till 17:00 då det är stopptid. Direkt vidare för att efteråt ha möte med arbetarekommunens VU.

Tisdag-torsdag i Stockholm där det har varit bland annat insynsråd hos Kriminalvården. Vi pratade bland annat om statistik inom Kriminalvården. Spana gärna in. Men också justitieutskott, voteringar, gruppmöte, ett möte med Norrlands småskaliga kustfiskare som jag ordnat med Anders W Jonsson där vi ihop med forskare och departement talade om hur vi kan främja näringen och en del annat. En  avslutning med utskottet till exempel. Efteråt var jag, Petter och Sanne så här glada när vi gick hem från middagen.

vecka1

I går träffade jag elever på Brunnsviks folkhögskola i Gävle och pratade om riksdagsuppdraget och politikens villkor, skrev debattartiklar och hade möte med S-kvinnor. Sedan gick vi ut på AW. Väldigt trevligt. Efter det ett sen mathandling med en av de bästa som hade bil just nu.

Jag har också klämt in mina tre träningspass, kanske hinner med ett fjärde som bonus i morgon.

I dag har varit en riktigt bra lördag som också i vanlig ordning gör mig lite uppfyllt över glädjen att bo i en stad som Gävle. Först fick jag vakna ihop med en jag tycker om, underskatta aldrig det.

Två vänner ska gifta sig om två veckor. I dag var det dags för svenhippa och vi har haft en superfin dag i Boulognern. Precis som så många andra människor en fin dag som den här. Lyckligtvis var vi mest i skuggan. Cyklade dit och hem, cykling är fint. Vind i håret och så vidare.

Sov lite i soffan innan det var dags för omgång två. Så är glad var jag när jag gick iväg. En av Gävles fantastiska profilbyggnader i bakgrunden.

vecka2

På kvällen var på en av Gävles alla fina restauranger med bra mat och bra service. Så nöjd. Lärt känna ett gäng nya människor också, och även om jag tror det så får man aldrig nog av kontakter.

När jag gick hem strax efter klockan 22 var hela stan full av glada människor som kan ha lite kläder i värmen. Drog från krog till krog. Bilar som spelar musik. Blev extra glad över att få höra lite Snook.

Ån, Som ett smycke när jag gick hem.

vecka3