Socialdemokraterna i Gävleborg bestämde …

möten

Text från Socialdemokraterna Gävleborgs Facebookinlägg:

Socialdemokraterna i Gävleborg har haft distriktsårskongress och valt sina främsta företrädare på riksdags- och regionlistorna. Den stora nyheten är den 26-åriga Bollnäsbon Kristoffer Lindberg som medlemmarna valt ska företräda partiet i riksdagen efter valet.

-Jag känner mig otroligt hedrad att få detta fina förtroende och ser fram emot valrörelsen tillsammans med en fantastisk laguppställning. Mitt politiska engagemang handlar mycket om en stark önskan att förbättra skola och välfärd i hela Sverige Vi Socialdemokrater måste stå för framtidstron i svensk politik, vi måste se till att hela landet håller ihop. Och då måste vi utveckla den svenska modellen, med satsningar på vår gemensamma välfärd. Det måste få gå före stora skattesänkningar.

Valberedningens ordförande Hans-Olov Frestadius berättar om processen att ta fram förslag på listor:

-Viktigt är att listorna representeras av kompetenta personer med olika erfarenheter och bakgrund. Vi anser att Kristoffer Lindberg är en utmärkt kandidat då han står både för föryngring och lång politisk erfarenhet. Kanske har vi även Sveriges yngsta riksdagslista, vilket är ett gott betyg till oss som organisation.

Socialdemokraternas lista till regionvalet toppas av de fyra nuvarande regionråden, tätt följt av Linnéa Wickman, 25 år från Gävle och Daniel Johansson, 26 år från Hofors. Valberedningens ordförande Hans-Olov Frestadius, kommenterar regionlistan såhär:

-Linnéa och Daniel är inga dunungar i politiken precis. De har varit del av vår organisation i snart tio år och haft uppdrag i sina hemkommuner och i ungdomsförbundet. Under denna mandatperiod har de båda suttit i regionfullmäktige där de gjort ett utmärkt jobb. Vi valde att föreslå Linnea och Daniel på plats fem och sex för att vi anser att de är rustade att ta ett större uppdrag i regionen.

Riksdagslistan topp 1-6
1 Åsa Lindestam, Söderhamn
2 Patrik Lundqvist, Sandviken
3 Elin Lundgren, Gävle
4 Kristoffer Lindberg, Bollnäs
5 Ellinor Eriksson, Gävle
6 Henrik Persson, Hudiksvall

Regionlistan topp 1-6
1 Eva Lindberg, Söderhamn
2 Tommy Berger, Gävle
3 Marie-Louise Dangardt, Hofors
4 Jan Lahenkorva, Bollnäs
5 Linnéa Wickman, Gävle
6 Daniel Johansson, Hofors