Sofia, Bulgarien

sofia

Som av en händelse är jag i Sofia, just samma dag som min kusin Sofia fyller år!

Jag är här för det andra mötet där vi ska enas om tillsynen över Europol. Och det har vi gjort. Jättefort gick det. Naturligtvis efter hårt arbete och kommunikation innan vi kom hit, och en vilja hos alla länder att vara pragmatiska.

Vi anlände igår eftermiddag. Förberedde oss lite genom att läsa sent ankomna handlingar samt sov lite. Hade sovit tre timmar natten från lördag till söndag innan jag gick upp mitt i natten för att ta tåget mot Arlanda och slutligen hamna här. I går kväll var det middag, med tal och tal och tal och underhållning. Hade trevligt samtal med delegationen från Österrike. Trots det, ingen fest utan sånt där är bara jobb. Sovit i ett knäpptyst hotellrum, och var helt okej med att gå upp rätt tidigt trots allt.

Är stolt och glad över att jag höll ett rimligt anförande på engelska om den svenska ståndpunkten. Dessutom oförberett på grund av att vi inte fick veta att riktigt hur proceduren skulle se ut.

Delar en bild på hur ett bostadshus i centrala Sofia kan se ut. Så när någon tror att våra hus i Sverige generellt är förfallna vill jag att ni ska veta detta.

sofia1

Jag uppdaterar med den här bilden vi tog på eftermiddagen.

samling