Förändra utan ansträngning?

oscarson

I går var jag på Skottes och lyssnade på musik och uppläsning av delar av Stina Oscarsons bok ”Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig?” Fina illustrationer av Sara Granér.
Många bekanta läste texter.  Särskilt roligt pga för  tjugo år sedan när jag flyttade till Gävle tänkte jag att jag nog aldrig skulle lära känna någon här.

Det här handlar helt enkelt om kända och okända icke vålds-handlingar för att driva fram nödvändig förändring. Men också ett viktigt inlägg i diskussionerna om demokratin och hur vi ska ha det tillsammans.

Oscarson skriver:
”Och när vi i dagens hög röst försvarar yttrandefriheten handlar det oftast om rätten att provocera. Många är de som säger att det bara är då yttrandefriheten manifesteras. Men jag tänker att yttrandefriheten manifesteras lika mycket, fast i dag mer sällan, genom vår förmåga att lyssna, befolka varandras tankar och tillåta varandra att göra misstag.”