Budgeten är här!

kola

Under en tid har olika utspel varit om vad som föreslås i den rödgröna budgeten. Nu finns allt så att säga på bordet. Kan läsas HÄR. Barnfamiljer och pensionärer är vinnare. Det är fint!

Men en budget är ju årets närmaste grepp på helheten. Det handlar inte om att göra enskilda till vinnare och förlorare, utan att bygga ett samhälle starkt utifrån nuvarande förutsättningar. Vi tror att en befolkning med chans att utbilda sig, som känner sig trygga är bra. Liksom satsningar på miljön av helt uppenbara skäl. Men läs själv.

Bilden är inte tänkt att illustrera budgeten som en gottepåse, det hade varit för vitsigt. Jag är bara superglad över den fina present jag fick av en superhärlig grupp SFI-elever från Hudiksvall som det var en fröjd att guida i riksdagen! De var glada över möjligheten att se budgetdebatten från läktaren, där jag lämnade dem innan jag själv satte mig i kammaren för att lyssna på Magdalena.

I morse var det möte med Ribbenvik från Migrationsverket. Bra förstås, men tid fanns absolut inte för att ställa alla de frågor jag hade. Det hade visat på dålig social kompetens från min sida att kapa mötet, så mycket har jag lärt mig vid snart 40. Istället får frågetecken kvarstå. Också han valde att bara prata om gruppen som är under 18 år av de ensamkommande som kom 2015. Varför? Vet inte.

Håller på skriva en del motioner i motionstiden. Får se hur många av dem som i år får läggas efter att ha klarat partiets interna granskning. Men det är som många andra påpekat tidigare. Motionsinstrumentet är kanske inte det starkaste och lämpar sig bäst för de vars parti inte just nu sitter i regeringsställning.

I natt sov jag första natten i den nya övernattningsbostaden. Jag är inte den lättväcktaste typen. Men jag har nu erfarit hur området kan låta tidigt på morgonen när allt ska fixas inför dagen. Jag är halvnöjd med just det men tänker att också det ska jag vänja mig vid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *