Öppnande, misstroende och sånt.

öppnis

Det finns som små gem i tillvaron som markerar att åren går. Riksdagens öppnande är ett sådant. Det är sju år sedan jag kom in i riksdagen. Känns som max tre. Tiden går vansinnigt fort. Men oavsett det var det nu dags för det åttonde öppnandet. Jag bjöd med min ombudsman Carina. Hon är rolig och gillar festligheter.

Det var en bra dag. Konserthuset på kvällen var absolut bäst. Det brukar vara så.

Det brakar ju på. I morgon en misstroendeomröstning. Dessutom ska jag nu efter sju år byta boende. Jag har bott på samma ställe hela tiden och hade kunnat tänka mig att fortsätta med det men vet att nästa år ska stället där jag bor rustas. Lite mån om att bo nära riksdagen. Så när det blev omflyttningar i riksdagsgruppen i sommaren valde jag att tacka ja till erbjudandet om nytt boende. Jag har stått först i den kön i evigheter tror jag och avböjt mycket, men nu hade ju slutet börjat närma sig. Så grejer ska flyttas, sånt där praktiskt.

Har just kikat på 21-nyheterna. Jag är ju lite mer lågmäld och vill inte slå på största trumman för att Allianspartierna kommer till olika slutsatser. Däremot är det politiskt intressant förstås. Och lite roligt när Ebba ropade -Hej Jan! i studion för att visa att de visst är goda vänner!