Regnlördag är bra för fötterna

Mitt hus riskerar inte att översvämmas så jag sitter inte i skiten. Mer problematisk på andra ställen, hoppas allt går bra. Hjältar som jobbar och sliter med att bekämpa naturen vid behov.

Regnet har inspirerat mig till inget. Först vägrade jag gå upp. År rester. Bläddrat slött i magasin. För snuvig för att gå på grillfest. Samlat ihop sopor men inte orkar gå ut med dom. Bytt en glödlampa. Målat naglarna med snygg korall från Essie. Läst bloggar. Gjort lite förtroendevalt sosssejobb. Läst en bok. Sorterat i köksskåpen (typ fyra saker som var på fel ställe).

Viktigast av allt och mitt tips till alla: sett till att fötterna är fina.

Alltså har jag gjort så kallad fotvård. Brukar ta in en stol i badrummet. Tappa upp lite vatten i badkaret, tömma i badsalt. Läsa. Filta. Blöta mer. Läsa. Fila. Fotmask. Läsa. Tvätta bort. Fila. Smörja in mängder med kräm. Läsa. Ta på strumpor.

Jag har så oerhört svårt för oskötta fötter. Tjocka hälar och sprickor. Långa, tjocka, oklippta naglar. Ryser.

Därför måste jag ju vara ett gott föredöme i detta.

Nu är mina fötter lena som lammöron. Både den äkta varan och växten.

Så om du inte vet vad du ska göra när det regnar. Fila. Smörj. Man måste inte ha särskild fotkräm. Vilken kräm som helst är bättre än ingen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *