Chill blev mest jobb

Jag skulle försöka att inte jobba så mycket den här veckan. Som bekant har inte förtroendevalda ”semester”, men lite chill är bra för alla.

Den här veckan har jag ändå jobbat.  I måndags var jag till Sandviken och träffade ett 40-tal ungdomar som är asylsökande, och pratade om mitt uppdrag som riksdagsledamot och de berättade för mig om sin situation och rädslan för att tvingas tillbaka till Afghanistan.

I går gick hela dagen åt till utskottsmöte i Stockholm, där Anders Ygeman var inkallade till justitieutskottet maa ni vet. Sekretessbelagt möte och jag kan åka dit om jag yppar nåt om vad som sades där så det gör jag inte.

I dag har jag så klart lagt tid på att följa politiken och utifrån det haft ett rätt långt telefonmöte. Jag har också varit och kört direktsändning i Radio Gävleborg och pratat om ensamkommande/Afghanistan.

Så går det när jag ”har semester”. Obs, ej bitter. Det finns ju ändå utrymme för en del rejäla sovmorgnar och det är det viktigaste för mig. I morgon rullar vi vidare.

Är ändå nöjd för att jag under kvällen tvättat, strukit samt lagat två plagg som legat framme ett par månader för att det ska hända. Nu har det hänt! Nickel har också fått sin bur uppfräschad och lite nytt har hänt i den. Och hon har varit utanför den länge på äventyr. Det är ju lätt att tro att guldhamster är så enkelt. Det är det inte. Ständigt tokiga incidenter. På försommaren lyckades hon ju smita ett par gånger. Det märker man inte alltid direkt så hon kan vara ute ett bra tag. Förra veckan insåg jag att vid ett av de tillfällen så har hon gjort mos av en stor del av soffan. Lyckligtvis på ett ställe där det inte syns så mycket. De där enkla hamstrarna. Som jag älskar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *