Anstalten Gruvberget

I går besökte jag anstalten Gruvberget som ligger i Bollnäs kommun. Läs om den HÄR. Som sittande i Kriminalvårdens insynsråd vill jag besöka verksamheterna.

Jag har läst lite om Gruvberget innan och när det var en längre artikel om stället i OmKrim så bestämde jag mig för att åka när det passar. I går passade det. Tacksam för att bli väl emottagen, få en redogörelse för verksamheten, kunna ställa frågor och få en guidning i byn.

En unik, öppen anstalt dit man kan ansöka om att få gå kurser under tiden man finns i Kriminalvårdens verksamhet. Det fina är att man också har möjlighet att bo med sina anhöriga under den tiden. Ett sätt att komma bättre ut helt enkelt. Vi vill ju inte att människor ska komma bittra ut.

På hemvägen stannade jag för att fota Hälsingland. Sedan läste jag på om lupinen som invasiv art.

lupin

Jag fick se mycket av skogarna i Hälsingland eftersom jag ibland också är lite dum i huvudet och tror mer på teknik än min egen hjärna. Men det är en annan historia.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *