En måndag

Somliga dagar är inga bra dagar, trots att de egentligen inte är särskilt dåliga. Det är bara ett drygt töcken över hela dagen.

Sov skitdåligt. Eller sov jag ens? PÅ natten kom meddelandet om dådet i London. Knuten i magen.  Såg just att min kollega Lawen Redar kommenterade det så här:

”Fruktansvärda rapporteringar från London om tiotal skadade vid attentat (rubriceringen misstanke om terrorbrott) riktat mot muslimer. För varje islamofobiskt attentat som sker i Europa efter Daesh dåd, desto mer har Daesh lyckats med sin våldskult och ambition att rasera den liberala demokratin där var och en av oss ska ha en plats: religiös som ickereligiös. Islamofobiska terrorister och Daesh har därför samma agenda i Europa: terror, splittring och rasering av ett demokratiskt samhälle med grundläggande fri och rättigheter. Mina tankar till de drabbade.”

Var på fullmäktige och budgetdebatten fram till lunch innan jag behövde ta tåget till huvudstaden för att delta på Ecpats sista styrelsemöte innan sommaren. Kommenterar också formen, det är en onödigt lång budgetdebatt. Den hänfaller åt lite för mycket allmän politik och för många utsvävningar och av någon anledning har vi kulturen att så många som möjligt ska prata. Det är ingen bra form. Tappar i spänst.

Utfallet var som väntat. Sverigedemokraterna lägger ner sina röster, dvs stöttar ingen budget. Och då vinner den rödgröna budgeten, vilket är bra eftersom jag så klart tycker den är bäst. Vad händer nu? Vi får se. Budgeten rullar ju inte förrän om ett halvår, men somligt ska ju förberedas.

Vill bara påminna om att jag ända sedan jag började med lokalpolitik fått höra att Socialdemokraterna i Gävle är maktfullkomliga, detta från motståndarna i Alliansen. Eftersom de intalat sig det så hårt, blev de chockade när vi lämnade våra poster då vår budget föll förut.

Det står helt klart för mig att Gävle måste få en ny konstellation som leder politiken. Blockpolitiken som den ser ut nu måste dö. Varför? Well. Se ovan. More to come.

Det är vansinnigt varmt ute. Det är jobbigt tycker jag. Inte jubelkörer från min sida.

Jag medger att jag mentalt checkat ut från Stockholm redan. Då är det svårt att vara här. Det finns annat jag vill göra när syrenen nästan blommat över.

Och annat är inte att var ledig, det är bara att jobba hemifrån, och i trakterna kring där jag bor.

Gick ner i gymmet. Lyfte en del saker så jag blev svettig. Alltid något. Nu ska jag läsa ut en bok från riksdagsbibblan så jag kan lämna den innan jag åker hem sedan. En hårding av Lapidus.

Det var måndagen det.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *