Hur många fler ska behöva dö?

blank

I fredags intervjuade Blankspot mig med anledning av den text jag och några riksdagskamrater skrivit.

Sade bland annat:

”– Jag är ingen expert på utrikespolitiska frågor, men som medmänniska och det är ju också som sådan man sitter i Riksdagen, så känns det väldigt, väldigt konstigt att Sverige bedömer Afghanistan som ett land man kan skicka unga människor till och jag funderar över vad mer som skulle behöva ske för att man ska stoppa utvisningarna?”

Det stämmer verkligen att jag inte är någon utrikespolitisk expert, så jag önskar ju att någon kunde svara på frågan jag ställer.

Migrationsverkets nya chef intervjuades i radio igår, men jag har haft lite annat för mig. Har av referat förstått att han tycker att känslor inte ska få styra. Men min fundering är ju just vad i den andra bedömningen, den som ska vara ”lite smartare” än känslor, som visar att det är rätt och riktigt att skicka människor till Afghanistan med det läge som råder där. Kanske förklarade han. Får lyssna i efterhand.

Läst också den här artikeln från i fredags där Afghanistans ”Deputy Minister of Refugees and Repatriation MoRR” intervjuas. Den är på tyska och sex års skoltyska är inte det mest tillförlitliga, men hon säge att läget i Afghanistan inte är säkert, svårt att tala om säkra regioner, liksom problematiken med att möta alla de flyktingar som av olika skäl kommer tillbaka till Afghanistan. Vill någon slå mig på fingrarna och säga att jag missförstått texten, gör det.

Rätt uppenbart att om Sverige vill stötta Afghanistan är en av de smartaste sakerna att göra att inte skicka dit unga människor, som kan uppleva att deras enda chans att klara livet är att sugas upp av terrororganisationer …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *