Du är så mycket mer än din röstsedel!

Sitter tillsammans med Gävleborgs ombud, närmast Kristoffer från Bollnäs, och lyssnar på vår enhälligt omvalde partiledare Stefan Löfven.

kristelin
Ibland får jag frågan vad jag tycker om Löfven. Jag tycker han är lugn, eftertänksam, pragmatisk, förstår människor och närvarande i partiet. Stefan Löfven är Sverige för mig, landet där du ska kunna bli statsminister även om ditt liv hade en ruffig start.
Det är vad han pratar om nu. Samhällsbygget. Att ge människor chanser, men att människor också måste ta dem.
Nu så skarpt om att ingen flicka, ingen kvinna, ska bli tillsagd vad hon ska göra. Han trycker så hårt på jämställdheten som en reell frihetsfråga. Att en kvinna som har ett eget jobb och försörjning är fri. Givetvis är det så. Ett viktigt mål för mig i mitt liv, att aldrig aldrig vara beroende av en man för något.
Kräv din rätt, gör din plikt! <–Essens av socialdemokrati för mig, och som Löfven just tryckte på.
Han inledde naturligtvis med att tala om de fruktansvärda händelserna i fredags, om alla insatser som gjordes, om deltagandet i människors sorg.

Skolan. Kunskap är makt! Makten, den ska delas av alla!
Så härligt att höra för oss som ser en bra skola som något av det viktigaste för att ge alla barn och unga möjligheter i livet. Lärare som finns där för att de brinner för att undervisa och för att ge barnen redskap för resten av livet. Inte bara för att få jobb, utan också kunna vara engagerad i samhället. Det är en stor och viktig uppgift.
Nu om krafterna som hotar politiker, journalister, kulturpersonligheter. Det är allvar, demokratin måste värnas och försvaras. Vi uppmanas alla att ta ansvar för vår egen ton och att säga ifrån mot kränkningar. Behandla andra som du själv vill bli behandlad.
Vägra tolerera det som är vedervärdigt! Demokratin ska försvaras.
Vi vet bara två saker om framtiden. Att den blir annorlunda. Och att inget är förutbestämt utan att det är upp till oss att forma den.
Kliv fram! Du är så mycket mer än din röstsedel!
(Mix av Löfvens sägningar och min tolkning)

Här kan du titta på talet.

Här kan du läsa talet.