Kriminalvården

Jag har haft den stora förmånen att gå ut ur två anstalter på senaste tiden. Den som skojar om det där med att det är semester att sitta i fängelse, att det är semester att vara frihetsberövad … Jag tror inte på det skojet. Särskilt inte efter att ha förmånen att besöka en del olika anstalter, olika säkerhetsklasser.

Senaste tiden har jag besökt Anstalten Norrtälje och Anstalten Borås tillsammans med de andra S-ledamöterna i utskottet.

I Norrtälje fokuserade vi främst på att tala om ett av programmen, Ros -behandling för sexualbrottsdömda. Vi fick träffa psykolog och handledare och höra om deras erfarenheter.

I Borås talade vi om unga människor som sitter inne. Imponerades av den textila verksamheten och de dråpliga och roliga berättelserna som fanns om det. En hel del anhöriga som förvånats efter att ha fått önskemål om att få ett specifikt garn, en specifik färg …

Det börjar bli en del anstalter som jag har besökt nu, och varje gång blir jag så glad över engagemanget hos de som jobbar med att få människor att, som Kriminalvården säger, komma bättre ut.

I onsdags hade vi också möte med kriminalvårdens insynsråd. Vi fokuserade på säkerhetsarbetet och behandlingsarbetet.

Sitter nu här vid köksbordet med årsredovisning -16 och budgetunderlag för -18 framför mig.

krimvård

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *