Oh, the irony! SD förstås.

Sverigedemokraterna vill vara de allra främsta riddarna mot brottslighet. Särskilt när den begås av någon där ursprunget kan härledas till annat än ursvenskt. Detta eftersom de har som en viktig del av sin grundläggande människosyn att peka ut vi och dom, och det är enklare om man kan säga att dom är kriminella.

Den här artikeln från runt valet 2014 berättar hur det såg ut bland de som begått brott och dömts bland de sverigedemokrater som kom in i riksdagen då.

”SD:s riksdagsgrupp, med 47 ledamöter, har på drygt två månader fått en riksdagsman dömd och två åtalade för brott.” skriver Ewa Stenberg i DN i dag. I dag kan vi läsa i Aftonbladet om Anders Forsberg, sverigedemokraten som är åtalad för förskingring.

Det mest kända är Kenth Ekeroth, som tydligen inte uppfattat att hans partiledare bett honom ta politisk paus och lämna sin plats i justitieutskottet. I dag ska det tydligen vara utrett, men justitieutskottsplatsen tänker han inte lämna. Vem bemannar just nu Kenths stol när han inte går dit? Det gör Runar Filper.

Om Filper ut texten jag länkade först: ”Filper är dömd 13 gånger för brott på 1980-talet, bland annat misshandel, stöld och narkotikabrott. Han har avtjänat flera fängelsestraff. Aftonbladet har tidigare också rapporterat att Runar Filper funnits med i nazistiska Riksfrontens kontaktregister samt enligt Säpo prenumererat på den nazistiska tidningen Info 1.”

Alla normalt funtade fattar den överväldigande ironin.

Ett parti som vill göra bekämpning av kriminalitet till sin profilfråga, har en riksdagsgrupp där det är tätt med dömda personer.

Ett parti som inte vill att en person som är åtalad för misshandel ska sitta i JU, har inte problem med att sätta en som redan är dömd för det på stolen.

Ni som röstar på SD, hur står ni ut med er själva? Hycklandet har ju inga gränser. Ni får fan shejpa upp er och åtminstone kräva att inte behöva representeras av så många brottslingar. Det är inte trovärdigt.