För dig som vill bära socialdemokratin framåt

Jag vet att ni är många som går och funderar på det där med att äntligen ta klivet till att bli politiskt aktiv, axla ansvaret, vara en av alla som tacklar problem och hittar lösningar. Och som tror att socialdemokratin besitter svaren på alla de utmaningar som ligger framför oss gällande frågor om hur vi bäst lever tillsammans.

Men hur blir man politiskt aktiv egentligen? Vad ska man kunna? Måste man känna folk?

En riktigt bra start kan man få genom att spana in vårens alternativ. Allt från den första enkla fikaträffen till grundläggande medlems- och ledarutbildningar till en topputbildning i ledarskap.

Du får en förståelse för hur partiet och politiken fungerar, du får lära dig massor och du lär känna folk. Sedan är du på G!

Om du ändå tvekar över om det är något för dig, så tänk på att den som aldrig tvivlar knappast är riktigt klok!

Fikaträff för nya medlemmar

En träff som passar för dig som aldrig tidigare varit på en S-aktivitet eller bar aen gång för länge sedan. Som blev medlem alldeles nyss eller längre sedan men helt enkelt känner dig ny.

Du är varmt välkommen på en fika tillsammans med: Tommy Berg (kassör för Socialdemokraterna i Gävle och regionråd i Region Gävleborg) och Leyla Tarhan (styrelseledamot för Socialdemokraterna i Gävle).

Tanken med fikat är vi ska få ett ansikte på varandra, och att du ska få chans att prata om vad du vill ha ut av ditt medlemskap, ställa dina frågor samt höra vilka närliggande aktiviteter som är planerade.

Dag: Torsdag 9/2 kl.18:00 – 19.00 Plats: Brunnsgatan 56, Gävle,

Anmälan senast söndag 2/2 på mejl till info@gavle.sap.se, sms till 070-6266983, telefon 026-60 66 96.

Medlemsutbildning steg 1 och 2 och ledarutbildning steg 1

Socialdemokraterna har ett system för utbildning med ett spår för medlemsutbildning och ett spår för ledarskap med fastställda kursplaner så att alla socialdemokrater lär sig samma grund. Här kan du läsa mer om Socialdemokraternas utbildningar.

Socialdemokraterna i Gävle erbjuder nu första steget av både Medlemsutbildningen och Ledarutbildningen

Medlemsutbildning steg 1: Medlemsutbildning vänder sig till alla om är intresserade, nya som gamla medlemmar. Vi lär oss mer om partiets ideologi, historia och organisation.

Ledarskapsutbildning steg 1:  ”Att leda en idébärande organisation” Det här är en kurs för dig som har ett förtroendeuppdrag i eller för partiet. Det spelar ingen roll om du haft uppdrag under lång tid eller är relativt ny.

Kurserna kostar inget. De körs parallellt och innefattar tre tillfällen:

Söndagarna den 19/2, 5/3 och 12/3 klockan 9-15.39 på Brunnsgatan 56, Gävle. Anmälan senast den 12 februari på mejl till info@gavle.sap.se, sms till 070-6266983, telefon 026-60 66 96.

Fiffigt nog arrangerat också partidistriktet både Medlemsutbildning steg 1 och steg 2 i form av en helgkurs på Bollnäs folkhögskola. Den 25-26 mars på Bollnäs Folkhögskola. Då river man av ett steg på en helg.

Det betyder alltså att du kan hinna med både medlemsutbildning steg 1 på söndagar och sedan gå steg 2 på helgkursen om du är riktigt sugen.

Sist presenterat jag Gävle arbetarekommuns stora ledarsatsning.

Framtidskretsen

Är du intresserad av att bli bärare av det socialdemokratiska ledarskapet? Kan du tänka dig att bidra med den energi och tid som krävs för ett ledande uppdrag?

Socialdemokraterna i Gävle gör nu en unik satsning på att bredda och stärka ledarskapet för våra offentliga förtroendeuppdrag. Detta gör vi genom en ledarutbildning för dig som tidigare ej haft en ledande position i kommunen eller landstinget/regionen men kan tänka dig att ha det. En stark folkrörelse bygger på mångas engagemang och ett brett och demokratiskt ledarskap. Vi vill skapa verktygen för dig som efter nästa val är intresserad av att vara med och dela ansvaret för det socialdemokratiska ledarskapet i Gävle och Gävleborg, både genom uppdrag inom arbetarrörelsen och som offentligt förtroendevald.

Under utbildningen kommer vi att gästas av flera framstående föreläsare som kommer att dela med sig av sina erfarenheter, av såväl ledarskap på lokal, region, nationell som europeisk nivå. Ledare för utbildningen är Elin Lundgren, ordförande Socialdemokraterna i Gävle, dess vice ordförande Ahmed Amin och Daniel Olsson, gruppledare för Socialdemokraterna i Gävle kommunfullmäktige.

För att kunna ansöka: Vi vänder oss till dig som idag eller tidigare inte haft en ledande position men som är intresserad av att ta det ansvaret. Det vill säga, vi vänder oss exempelvis inte till dig varit nämndordförande tidigare. Det finns ingen övre eller undre åldersgräns för utbildningen annat än att du måste vara valbar till offentliga uppdrag inom kommunen eller regionen.

Så här går ansökan till: Ansökan görs via ett formulär som du hittar här:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdetR-LmRSOf5T1drMr5cl-assCaRqUM1UjtMZX_51edNE0JA/viewform#responses

Urval av vilka som antas görs utifrån svaren vid ansökan.

Några viktiga datum:

17 februari                          Sista ansökningsdag

20 mars                               Antagning presenteras

20-21 maj                           Träff 1

16-17 september                Träff 2

18-19 november                 Träff 3

3-4 mars (2018)                 Träff 4

Q&A:

Jag har svårt att vara med vid alla träffar, är det ett problem?

Vi kommer att följa en process under utbildningen och det är därför tråkigt om du missar delar av utbildningen. Försöker därför om möjligt planera så du kan vara med hela träffarna.

Kommer övernattning att ske?

Nej. Utbildningen börjar cirka klockan 9 varje morgon och avslutas varje dag klockan 17.

Var kommer utbildningen att hållas?

De flesta träffar kommer vi att hålla till i Gävle arbetarekommuns lokaler i Gävle.