En våldsam helg

”Från den aktuella lägenheten syntes blodspår både på golvet och väggarna. Strumpavtryck i blodpölarna fanns i trappan. Blodspåren fortsatte ut på gården och till grannporten där de upphörde. Övriga boende fick trampa i offrets blod för att komma till och från sina egna lägenheter.” (Ur GD:s artikel ”Festen slutade med knivskärning – ung man kämpar för sitt liv” publicerad i går).

Det är min port och trappuppgång som skildrats på bilder med mycket blod på i helgen. Jag väcktes av polisen natten till lördagen som ville ställa frågor om diverse. Mycket ödmjuk och fin polisman väl medveten om att han mötte en nyvaken person som får veta att ett allvarligt brott skett precis i närheten.  Alldeles nyss torkades allt blod bort.  Jag hoppas innerligt att den skadade kommer att klara livet.  Våldet. I våldets spår följer inget gott.

Förutom att det överskuggat helgen har jag haft besök av en vän som precis åkt hem. Vi har ätit gott, i går simmade vi och i dag har vi varit på gymmet. Suttit på fik och läst. Avhandlat viktigheter, både av privat karaktär och amerikansk politik.