Måndag och tisdag efter tredje advent

I går var det fullmäktigemåndag! 9-16:40, med diverse ärenden. Jag hade två interpellationsdebatter. En om hur politiker ska leva upp till den av politiker beslutade rökfria arbetstiden och en om fem förlorade miljoner till kommundelarna utanför centrala staden. På fråga ett är det kommunstyrelsens ordförande, nämndsordförande och fullmäktiges ordförande som nogsamt ska påminna om vad som gäller. På fråga två svarar Alliansen att de ser utvecklingen av ytterområden som ett tidsbegränsat projekt och då skjuts det bara fram i tiden, nu när inget hänt 2017.

Luciatåget var på besök och de var riktigt bra, det är de kanske alltid i Gävle. Extra minnesvärt var när kommunstyrelsens ordförande gjorde en stor sak av en ”kungörelse”. Jag hoppas verkligen att hon drev med oss när hon trodde det hette ”kung-örelse” (typ i den här församlingen får vi göra kungliga saker), men jag tror dessvärre inte det. Var glad att ni slapp höra just det, då nivån dippade otroligt för en stund gällande språk.

Efter fullmäktige ett kort arbetsmöte med en liten grupp, innan arbetarekommunens sista styrelsemöte för året tog vid. På drygt två timmar brände vi av viktiga frågor, åt julmacka och hann ringa ett tiotal medlemmar var för att önska god jul.

I morse åkte jag till Stockholm och i dag har jag bland annat träffat Nämndemannaföreningen, pratat med TV4 om apan Linda, haft bänkmöte, haft gruppmöte, pratat i telefon (gör inte det så ofta faktiskt) och avrundade jobbet med en middagssittning med ministrarna Johansson/Ygeman. Vi pratade om aktuella kriminalpolitiska frågor.

Som av en händelse gick jag därefter till gymmet och tittade på Veckans brott från löpbandet. Det avrundade dagen bra.

Nu har det så där magiskt blivit mitt i natten igen och jag borde sova.

I dag battlade SSU mot MUF i Musikhjälpen, och vann i vanlig ordning. Från Gävleborgsbänken bidrog vi naturligtvis. För att alla barn ska ha rätten att gå i skola!

musik