Verksamhetsforum med IOGT-NTO

tollare1 tollare3 tollare2

I helgen är jag på kurs på IOGT-NTO-rörelseägda folkhögskolan Tollare. Direkt från Prag och hit. Mycket roligt. Tollare är alldeles extra snygg i snö och solsken förresten, precis som det mesta.

Här har jag de senaste tjugo åren lär mig det mesta av allt jag kan (skolan är bra men inget är som föreningslivet), kanske hånglat lite och framförallt varit med och fattat beslut om saker i UNF. Blandad och viktig kompott.

Jag har valt pass utifrån sådant som intresserar mig. På bilden längst ner är jag med några som pratat om hur se skapar sin verksamhet i IOGT-NTO och det är mycket glädjande att IOGT-NTO i dag är ännu bättre än när jag blev medlem i rörelsen för snart 25 år sedan.

I dag är det många människor som tidigare haft missbruksproblem som hittat ett sammanhang hos oss, liksom människor som är nya i Sverige och också behöver en plattform. Det blir en kreativ mix av människor som vill ha gemenskap, som vill jobba med internationella frågor, med demokratifrågor eller politisk påverkan. Olikheterna är styrkan.

Kollade, IOGT-NTO 21 Gävle där jag är ny ordförande bildades alltså 1880. Det har hänt en del genom åren. I dag är det Arkivens dag också. Kanske dags för mig att gå igenom gamla protokoll och läsa om all verksamhet som varit i Gävle genom åren. Vi snackar mycket!