Funderar allvarligt på kampanjen ”Rör inte min fitta”

I mitt politiska uppdrag, i justitieutskottets S-grupp pratar vi ofta om frågor relaterade till mäns våld mot kvinnor och sexuella övergrepp. Det är en fråga som verkligen engagerar oss. Och ja, självklart utnyttjas också pojkar och män. Det finns kvinnor som förgriper sig också, om än lååångt färre än män. Lika oförlåtligt.

Jag berättade hur vi nyligen lade en dag i Uppsala för att tala om frågan. Utifrån utredningar som kommit under året har vi talat om frågan. Vi har under året besökt prostitutionsenheten på hos polisen i Stockholm och så vidare.

Nyligen var vi på ett seminarium som bland annat Fatta arrangerade. Det handlade om porrfilm i dag. Lättåtkomligt för alla. Att pojkar kollar porr från det att de är elva år. Att porren har mycket våldsamma inslag, är ungefär så långt ifrån kärlek det kan komma.

I går kväll läste jag ut boken Jakten på Kapten Klänning, ni vet den store polisen Göran Lindberg som utsatte unga flickor för mycket stora övergrepp. Levde någon slags parallell-liv där tjejer var varor för maktutövande.

I går kväll såg jag också teatern ”Min syster ville bli gerillasoldat”  (jag ska skriva ett särskilt inlägg om den) och samtalade med representanter från Kvinnojouren Blåklockan i Gävle efteråt. Alla historier som ligger till grund för teatern handlar om övergrepp mot kvinnor.

Jag såg Trumps fru berätta att hon förlåter honom för hans sexistiska uttalanden. Jag funderar på om hon känner att hon har något val egentligen.

Nyss läste jag texten från Arbetaren som cirkulerat i sociala medier. Där en arena fylld med sjukvårdspersonal hyllat en sexolog som tycker att kvinnor ska ställa upp på sex med män. För att det är bäst för män? Jag har hört om män som åker iväg och knullar andra kvinnor än mamman till det nyfödda barnet, är det de hon tänker på? De stackarna.

Alla ni som skriver och kommenterar andra kvinnor i sociala medier. Ni skriver att vi är äckliga, feta, behöver träffa en rejäl karl och annat kreativt på temat. Ett syfte, trycka till och trycka ner.

I morse hörde jag i förbifarten på nyheterna det som jag fått klart för mig tidigare, att åldern på sexköpare går ner. Något som prostitutionspolisen också berättade. Många sexköpare är unga killar som vill göra de våldsamma övergrepp de sett på porrfilmerna men det vill inte deras tjejer. Så de köper de en annan kvinna för ändamålet.

Ni som utnyttjar andra människors kroppar utan att egentligen vara välkomna, fy fan för er.

Ni inbillar er att ni får, att ni är omtyckta, kanske till och med att ni gör en god gärning av något slag.

Ni är bara vidrigt äckliga.

Funderar allvarligt på kampanjen ”Rör inte min fitta” (eller bröst, eller stjärt eller någonting alls).