Mitt i veckan

Den här onsdagens första stora punkt var att lyssna på partiledardebatten, något mindre än första halvan. Sedan behövde jag jobba med annat. Skönt med en debatt där det är omöjligt att tala i munnen på varandra. Strängt modererad så att säga.

Efter lunch var jag på insyn hos polisens Särskilda utredningar, och kollade på en del av de ärenden som kommit dit. Landade direkt hos gruppmöte med min utskottsgrupp där vi talade igenom besök vi gjort på slutet och kommande aktiviteter och sådant vi ska lyfta med våra ministrar. Votering. Efter voteringen planerade jag ett möte med en annan ledamot. En halvtimmes riskakepaus på rummet innan jag klockan halv sex började släppa in besökare till seminariet om fotboll och fylla som jag var värd för. Alkoholpolitiskt Forum arrangerade annars. Det var riktigt bra och gästande fotbollsdomare var tydliga, de fattar inte varför alkohol ska säljas på arenor.

Ringde och talade med en Gävleföretagare jag haft kontakt med under ett par år och stämde av hur dennes verksamhet går och vilka problem den stött på. Mycket glädjande men också fortsatta trubbel.

Klockan halv nio hade vi telefonmöte som vår distriktsordförande kallat till, med allmän avstämning.

Tio över nio gick jag ner i gymmet och drog av 50 minuter rörelse.

Nu gör jag kvällsavstämningen på mejlen innan jag ska läsa den sista kurslitteraturen inför helgens kurs.

I morgon ska jag ersätta på Miljö- och jordbruksutskottet. Där börjar de 7:30. Satsar på frukost efter mötet.

Förresten är det inte en enda som hört av sig sedan igår för att höra mer om vad en riksdagsledamot egentligen gör om dagarna. Eller kvällarna.