Folkrörelselördag

I fredagskväll var jag ilsken, arg och förbannad mest hela kvällen. Jag tvättade också. För att det finns alldeles för många som inte klarar av att skilja på sak och person. Det var en dålig kväll, men fick allt snyggt uppstruket innan det blev natt.

Omtag lördag. Patrik hämtade mig och vi åkte till Norrsundet där vi träffade socialdemokratiska kamrater och gav oss ut på dörrknackning och samtal om budgeten och den svenska modellen. Mycket upplyftande. Jag knackade ihop med Johan och det var roliga timmar.

norrs

Därefter åkte Patrik och jag vidare till Söderhamn och Vadtorp. Köpte fika och fixade och ordnade innan tjugo ”Oldies but Goldies” SSU:are kom. Vi bestämde oss för att köra någon slags reunion efter att ha varit på boksläppet om kamrat Kenth Högström. Aktiva från alla årtionden sedan 70-talet kom. Vi pratade gamla minnen, åt pizza och läste i gästböcker.

Det var riktigt härliga timmar och glada återseenden. Jag har tidigare skrivit om vad föreningsliv gör med en. Det är något fantastiskt hur det berikar ett liv. Att jobba tillsammans med andra som tror på samma sak. Ibland är det tårar. Ibland är det gapskratt. I går bara det senare. Det där att ha fått låna SSU en stund är en fin erfarenhet. Och bitvis hård. Men sammantaget den bästa av erfarenheter, så som gemenskap är.