Arbetarekommunordförandekonferens

Lunch till Lunch över helgen på Arlanda. 250 av landets ordföranden i arbetarekommuner, dvs socialdemokratiska ordföranden för respektive kommun. Tillkommer ledamöter ur partistyrelsen och några statsråd.

Alltså, inte kommunalråd eller så, utan den som är ordförande för organisationen Socialdemokraterna. Som jag är i Gävle sedan 2011.

Vi har ju hela förmiddagen kvar, där Margot Wallström just nu orienterar oss om läget i världen och om FN:s säkerhetsråd.

Lena Rådström Baastad valdes i går till ny partisekreterare på partistyrelsens möte, så hon har fått en bra möjlighet att visa vem hon är nu.

Konferensen har överträffat mina förväntningar. Den har känts meningsfull och aktiverande och jag tror det håller fram till lunch. Löfven har talat liksom Rådström Baastad så klart. Och nu Wallström då. Bra grupparbeten och hela grejen smart upplagd och inkluderande. Min grupp/mitt bord är en bra blandning av människor och alla är engagerade. Underhållning med stråkar. Välordnad middag, bra och smidig location.

Det är skönt att veta att vi alla sliter med ungefär samma saker. Men att det också går.

Från Gävle är också Daniel Olsson med, eftersom han sitter i partistyrelsen.

ako