Vallbacksskolan

Den 22 april besökte jag Vallbacksskolan i Gävle tillsammans med min valkretsombudsman Sanna!

Tack för ett strukturerat, superfylligt, lärorikt och roligt program. Så trevliga möten med personal och elever, lite händelsestyrt naturligtvis. Vi fick med oss en hel del förslag som skulle kunna göra svensk skola ännu bättre.

Vallbacksskolan öppnade i höstas och är en medveten satsning i Gävle för att minska skolsegregationen. Allt är nyrenoverat och fräscht och är i dag en attraktiv arbetsplats utifrån antalet sökande till lediga jobb. Om något år kan vi se resultatet bland elevernas betyg.

Mycket beröm till skolan som verkligen hade ett genomarbetat program men många möten att erbjuda. Aallt mycket genomtänkt. Det är inte alltid det är så på studiebesök, men det är klart, man hinner inte fixa med allt alltid. Hur som, gjorde det att vi kändes oss mycket välkomna.

Jag får ofta frågan om jag ”längtar tillbaka till skolan”.  Svaret är alltid ja, att utbilda mig till lärare var ett aktivt val. Jag tycker om skolmiljön och eleverna med alla möjligheter som finns och jag tycker om att undervisa, tror tom att jag är skapligt bra på det.
Just nu är det politik, men den dagen (kan ju vara när som helst) jag är tillbaka i klassrummet kommer att vara en bra dag!

Här kollar vi på fotosyntesen i 3D. Gäller att akta så inte kloroplasterna kommer och tar en!

vallback