1 maj 2016

Upp i ottan. I Norrsundet firar man på förmiddagen. Jag tror nog att vi väcker en och annan när vi strax efter klockan 10 går genom samhället till taktfast trummande. Roligt att gå i tåget och Ellinor Eriksson var talare på Fyren där man samlas efteråt och hennes tal var MYCKET bra. Tror de lokala referenserna, Ellinors rötter finns på orten, uppskattades.

Sanna fotade bilden där hon fångade oss tre.

1maj1 1maj2

I Gävle talade Jonas Persson, ordförande i SSU Gävle, Mats Eriksson, ordförande i LO-distriktet (som gratulerade sin mamma från scenen. Mats är dessutom från Söderhamn, precis som jag.) och inrikesminister Anders Ygeman. Stabil uppställning.

Gefle Dagblad tog många fina bilder och de två här nedan kommer från gd.se och är tagna av Helen Granditsky.

1maj4 1maj5För några år sedan började vi med att också ha arrangemang efter talen på Slottstorget och i år var det en rapp frågestund med Ygeman efteråt. Alla intresserade var välkomna att haka på till lokalen på ett hotell som vi bjöd in till.

Jag och Ellinor höll sedan i en vass utfrågning där frågorna hade ställts av alla i publiken, men skriftligt. Vi vet av erfarenhet att om man släpper micken fri finns det tyvärr en del som tror att de kan prata en stor del av tiden själva, innan de landar i en fråga.

Det blev 30 frågor på 30 minuter. Lika många svar. Några gick fortare än andra. Ett av skälen till varför jag tror Ygeman är omtyckt är för att han svarar rakt och tydligt på frågor. Uppenbar fördel när många ska hinnas med. Rolig stund om viktiga saker!

ygiskul