Inte så fräscht i Mer Smak

Senaste numret av Coops tidning ”Mer smak” kom i veckan. Det är mycket som är bra med den. Skönt papper, bra recept och mycket vegetariskt.

Men på midsommaraftonen kan man väl ändå kosta på sig att vara lite gnällig. Lisa Förare Winbladh har en sida som heter trendspaning, som är i form av en krönika typ.

Det handlar om hur man kan dämpa detta jobbiga med hungriga barn som ska ha middag. Ge dem småsnacks medan de väntar. ”När lejonen förvandlas till milda små lamm blir tiden i köket helt plötsligt kvalitetstid.” Hur tycker Lisa att man förstärker så kallad kvalitetstid när man har en hoper småbarn i rummet bredvid? ”Sätt på musik, häll upp lite juice, ett glas vin eller nyponte och åt middagspysslandet ta den tid det behöver”.

Mitt tips är nog att barn inte tycker det är så lattjolajban med vuxna som slappar av med vin. Om så ”bara” ett glas så ändras hela uttryckssättet för många. Också utifrån förväntan. Slappa ansiktsdrag och något gällare röst. Alla märker. Så välj nyponte. Gör det.

Dessutom har hon valt ut ett citat, förmodligen för att hon tycker det är gulligt på nåt sätt. Jag tycker det är riktigt vidrigt. Vem tror ens på innebörden i ”Den man älskar agar man” längre? Det är ett hemskt talesätt. Det här är inte bättre.

lagarmann