Det började 1925

Då firades första gången det som i dag kallas Folknykterhetens dag. Fast under annat namn. Jag har firat med lång sovmorgon, scones, långpromenad i parken, pannkaka och siktar på trevligt umgänge i kväll.

Varför jag inte dricker alkohol? Jag har helt enkelt aldrig någonsin varit sugen på det. Aldrig någonsin velat grumla tanke och omdöme. Misstag görs så lätt ändå.

Med vetskap om att det i drickandets spår mest kommer skit så känns det som ett bra beslut.

Jag är också väldigt glad över att dela livet med en som inte heller dricker alkohol. Det underlättar det mesta. Har testat annat, var jobbigare.

1 tanke kring ”Det började 1925

  1. Calle Slåtteby

    Jag bodde på Nykterhetsvännernas Studenthem i Luthagen Uppsala, åren 70-72 / Trygga Humana medmänniskor, att lita på , även min yngste son bodde där långt senare, nu? Civilingenjör, sambo med en human ,muslimsk flicka från Ankara, Jag som faderlös, blev så glad när hon kom på min farsdag 2012,med kåldolmar, kakor(hon forskar i Uppsala, godheten personifierad. att vara IOGT.are är lycka!Själv? utbildade jag mig till fotograf, bästa läraren, Yang Mc Cardy Korean, upplevde koreakriget, föräldrarna dödade. Märklig? Åren 1999 blev han min elev i Tennis, han sa: Bästa Tennispedagogen, Själv har han gjort 5 fotoböcker, en skildrande Kunhgafamiljen/ På lördag reser min yngste son till Ankara, med sin syster och goaste barnbarnet Leyla 2 år Michaela är språklärare på Jensen Gymnasiet. Väl hemma igen ska de begrava sin mamma som avled i hjärtattack 17 april 54 år ung.. En gång? Den vackraste, blonda i Uppsala(tråkigt nog tog röken, spriten hennes liv)Uppvuxen med sprit i ett vidrigt hem, alla barnen LVU.ade, jag tog ansvar för 2 syskon, utbildade mig till Familjehems ”pappa” Ett av mina stoltaste ögonblick i mitt liv. / ***RIP*** till mamman som begraves 21 maj Flyttade ifrån henne 1991,orkade ej med Lögnerna… 15 olika preparat, blev för mycket, ingen kan ändra en annans människas liv.

Kommentarer är stängda.